Tulkoon joulu

Yleinen
Kirjoitus julkaistu 21.12.2017  Turun Seutusanomissa

Tätä kolumnia kirjoittaessani, on viikko aikaa jouluaattoon. Viikonloppu ja muutama vapaa arki-ilta mahdollistavat oman kodin jouluvalmistelut. Kaksi vihoviimeistä kokousta vielä tulevalla viikolla ja sitten huokaus; tulkoon joulu.

Kulunut syksy on ollut muutosten aikaa Maskun kunnassa. Pitkäaikaiset viranhaltijamme vapaa-aika- ja kirjastotoimessa jäivät hyvin ansaituille eläkkeilleen ja heidän tilalleen palkattiin hyvinvointipäällikkö. Vapaa-aika- ja kulttuuritoimen henkilöstö nimitettiin uusiin hyvinvointitoimialan nimikkeisiinsä. Tämän lehden ilmestymisaikaan, on Maskun kunnanhallitus jo valinnut uuden talous- ja henkilöstöpäällikön.

Sen lisäksi, että vaihtuvuutta tapahtuu kuntamme viranhaltijoissa nyt poikkeuksellisen paljon, tulee ensi vuonna helmikuussa kokoontuvan valtuuston kokoonpanokin uudistumaan.

Jatkossa kokouksiin osallistuvat läsnäolo- ja puheoikeudella nuorisovaltuuston sekä vanhus- ja vammaisneuvoston edustajat. Maskun nuorisovaltuuston vaalit päättyivät hiljattain, joten saa nähdä, kuka heistä on valtuustosaliin halukas tulemaan. Samalla odotan myös neuvostojen nimeämää edustajaa kokoukseen. Jospa sitä kautta aktiivisuus kuntalaistenkin keskuudessa lisääntyy ja he tulevat seuraamaan omien valtuutettujensa toimintaa valtuuston kokouksessa.

Kuntamme talousarvio vuodelle 2018 on suunniteltu niukasti plussan puolelle. Se miten henkilöstömme ja luottamushenkilömme onnistuvat pysymään budjetissa, jää nähtäväksi. Pelkkä ylijäämäinen budjetti ei tarkoita vielä sitä, että meillä olisi varaa paukuttaa henkseleitä. Positiivista on kuntalaisillemme kuitenkin tulossa. Lemun ja Seikelän koulujen sisäilmaremontit ovat loppusuoralla. Kurittulan uuden koulun pohjia ollaan jo tekemässä. Sopolantien kunnostaminen ja Lemun kevyenliikenteen väylä nähnevät päivänvalon. Velkataakka kasvaa lähivuosina kuntalaistemme harteilla, mutta veroprosenttia ei onneksi tarvitse nostaa. Masku on pysyttänyt veroprosenttinsa vuodesta 2015 samana, huolimatta suurista investoinneistaan.

On ollut mielenkiintoista tehdä yhteistyötä uuden valtuuston kanssa. Toivoakseni yhteistyö vielä paranee kuluvan valtuustokauden aikana. Samoin odotan mielenkiinnolla uusien viranhaltijoidemme panosta kuntamme ja kuntalaistemme palvelujen kehittämisessä.

Nyt on aika rauhoittua ja valmistautua jouluun. Tulevan viikon jälkeen, saa luottamustehtävistäkin toivoakseni luvan levätä ja palata entistä virkeämpänä uusiin tuuliin tammikuussa 2018.

Toivotan kaikille tämän lehden lukijoille rauhaisaa joulua ja toivorikasta vuotta 2018!

Maija Salo

puheenjohtaja

Maskun kunnanvaltuusto