KYLÄPÄÄLLIKKÖÄ ETSIMÄSSÄ

25.09. 2016

Masku etsii kunnanjohtajaa. Määräaikaan mennessä kunnanjohtajan tehtäviin haki 15 varsin erilaisen taustan omaavaa henkilöä. Lisäksi suostumuksensa on antanut muutama henkilö. Parhaillaan ollaan testaamassa kolmea ehdokasta. Lopullisen valinnan kunnanjohtajasta tekee kunnanvaltuusto 13.6. kokouksessaan.

Kunnanjohtajan paikka tuli avoimeksi, kun kuntaamme vuodesta 2009 kipparoinut Rauli Lumio jäi eläkkeelle viime vuoden marraskuussa. Paikkaa ei heti laitettu avoimeksi, koska halusimme odottaa Naantalin ja Maskun valtuustojen päätöstä kuntaliitoksesta. Tähän molempien kuntien valtuustot ottivat kantaa helmikuun lopussa tänä vuonna.

Kunnanjohtajan viransijaisena jo keväästä 2015 asti toiminut hallintojohtajamme on joutunut isojen haasteiden eteen hoitaessaan kahta tointa samanaikaisesti. Haasteelliseksi viransijaisuuden hoitamisen on tehnyt viime vuotinen vesikriisi sekä sisäilmaongelmat kouluissamme. Eikä tuo kuntamme taloudellinen tilannekaan ole kovin hyvä ollut, joten paineita on varmasti riittänyt. Suuret kiitokset vt. kunnanjohtajallemme sekä kuntamme henkilökunnalle siitä, että kovan paineen alla ja vajaamiehitettynä olette työstänne kunnialla selvinneet!

Millaista kyläpäällikköä me olemme sitten haluamassa? Mielipiteitä on varmasti yhtä monta kuin on valitsijaakin. Joku arvostaa pitkää kunnallisen puolen kokemusta ja siihen liittyvää koulutusta. Toinen taas haluaa yritysmaailmasta tuulahduksia, jotta saisimme elinkeinoelämän kääntämään katseensa Maskun suuntaan. Joillekin tiukka johtaja kurinalaisine päätöksineen ja talouden tuntosarvineen, on se ainoa oikea valinta. Henkilön pitäisi myös osata markkinoida kuntaamme sekä olla yhteistyökykyinen ja joviaali.
Onkohan tällaista henkilöä olemassakaan?

Ainoa selkeä asia on se, että kunnan tehtävät tulevat muuttumaan sote-lainsäädännön myötä vajaan kolmen vuoden kuluttua. Kunnalta poistuu yli puolet talousarvionsa menoista ja päätäntävalta kuntalaiselle tärkeistä asioista siirretään yhä kauemmas. Miten uusi kuntajohtajamme ottaa tämän muuttuvan tilanteen haltuunsa? Millä tavalla Maskun kunnan taloutta ja kuntalaisten palveluja hoidetaan tulevaisuudessa? Selvää on, että yksi kyläpäällikkö ei kaikkea voi tehdä yksin, siihen tarvitaan yhteistyötä meidän luottamustoimisten ja henkilökunnan kanssa.

Jään odottamaan mielenkiinnolla kiinnostaako kunnanjohtajan valinta kuntalaisia saman verran kuin minua. Saammeko vihdoin valtuustosaliin enemmän kuin kymmenen henkilöä seuraamaan valintaa?

Maija Salo
Maskun kunnanvaltuusto
Puheenjohtaja

(Kirjoitus julkaistu Turun Seutusanomissa 4.5.2016)

Tags

Lähetä kommentti

  • %s ei julkaista